Webfinance.net – sammenlign forbrukslån hos en rekke norske banker

Webfinance.net er en svært ryddig nettside som er utrolig enkel å forholde seg til. Bedriften går rett på sak og spiller med åpne kort: de innhenter informasjonen fra besøkende kunder og selger deretter informasjonen til banker som tilbyr lån uten sikkerhet. Disse bankene får deretter lov å konkurrere om kunden gjennom å tilby det beste og billigste forbrukslånet. Webfinance vil deretter henvende seg direkte til kunden og informere han eller henne om hvilket lånetilbud som er det beste.

Og så er det opp til deg selv å velge om du ønsker å godta eller avslå tilbudet. Husk at en søknad hos Webfinance (eller noen av de andre bankene/låneagentene) ikke er bindende med mindre du har signert avtalen og sendt den i retur.

Har Webfinance noen utpregede fordeler?

Det finnes så mange selskaper som ”sammenligner forbrukslån og sikrer deg det beste lånet!” (ref deres egen nettside) at det blir litt vanskelig å skille dem fra hverandre. I bunn og grunn mener de alle sammen at de kan sikre deg det beste lånet, men sannheten er nok en litt annen.

En ting som helt klart taler for å bruke Webfinance til å søke forbrukslån er at de spiller med åpne kort. På nettsiden deres kan man enkelt finne frem til hvilke banker de samarbeider med (som for øvrig er blant annet Bank Norwegian, Komplett Bank, Ya Bank, Remember og Santander per dags dato). Under tittelen ”Hvordan tjener vi penger?” er de klare på at de mottar et honorar for hver kunde de sender til banken(e), men er også tydelig på at hvilken bank de ender opp med å videreformidle lånetilbudet til ikke har noen innvirkning på hvor mye penger de selv vil kunne tjene.

Det Webfinance kanskje skal mest skryt for er å lage en oversiktlig og fin nettside som det kun tar få minutter å fylle ut og sende inn. Når du har valgt sum og nedbetalingstid, så vil det automatisk bli gitt et estimat over hvor mye penger du skal betale ned hver måned. Husk på at dette ikke er den summen du nødvendigvis kommer til å betale, men kun en pekepinn på hva du kan forvente av det endelige lånetilbudet.

Forbrukslån fra 5000 til 500,000 norske kroner

Lånemulighetene du blir forespeilet hos låneagenter som Webfinance vil ikke nødvendigvis kunne gjenspeile virkeligheten. Det vil si: når de skriver at man kan få et lån på mellom 5000 og 500,000 kroner, så er det neppe mange av samarbeidspartnerne deres som har mulighet til å tilby usikrede lån i begge ender av den skalaen. Med andre ord vil du nok utelukke en del muligheter når du søker et svært høyt eller lavt lån hos Webfinance da lånesøknaden din ikke vil bli videreformidlet til mer enn en håndfull banker.

Det er nok absolutt det sterkeste argumentet for å kun bruke slike låneagenter når man skal søke om et forbrukslån som ligger godt innenfor det man vil kalle ”normalen” hva angår lånesum. Hvis du skal søke om et høyt beløp nærmere en halv million kroner, så vil det være mer lønnsomt å gå direkte til de (få) bankene som tilbyr dette og søke lånet direkte gjennom dem. Du vil ikke bare få kjappere svar på søknadene dine, men du vil også ha fullstendig kontroll på hvilke banker du har søkt hos og hvilke renter de forskjellige bankene vil kunne tilby deg.

Med andre ord ligger det ikke noe reell verdi i at Webfinance sier at de kan tilby lån mellom 5000 og 500,000 kroner. Mange banker kan også gjør dette – og du vil nemlig få et kjappere og mer presist svar på søknaden dersom du henvender deg direkte til forbrukerbankene når du søker lån uten sikkerhet.